Jedziemy dalej ;)
TYDZIEŃ 1
TYDZIEŃ 2
DAY 15
"The cheat day" !!! Dzisiaj jesz i robisz co chcesz, bez wyrzutow sumienia
DAY 16
ŚNIADANIE:owsianka z bananem: płatki owsiane 4 łyżki, duży banan, mleko 1,5% 350ml, migdały - łyżka, żurawina - łyżka
II ŚNIADANIE:garść winogron, 1/2 serka wiejskiego
OBIAD: sałatka z brokułami: 100g brokułów, 2 jajka, duża marchew, 2 łyżki kukurydzy,ząbek czosnku,2 łyżki jogurtu naturalnego,łyżka oliwy z oliwek, łyżka nasion słonecznika, 50g brązowego ryżu, pieprz, sól
PODWIECZOREK: krem z warzyw, ulubionych
OBIAD: sałatka z brokułami: 100g brokułów, 2 jajka, duża marchew, 2 łyżki kukurydzy,ząbek czosnku,2 łyżki jogurtu naturalnego,łyżka oliwy z oliwek, łyżka nasion słonecznika, 50g brązowego ryżu, pieprz, sól
PODWIECZOREK: krem z warzyw, ulubionych
KOLACJA: zapiekana cukinia
1/2 średniej wielkości cukinii, 50 g sera feta, 3 suszone pomidory, 5 czarnych oliwek, bazylia
przekrojona wzdłuż cukinie umyj i wydrąż środek. fetę wymieszaj z pokrojonymi pomidorkami, oliwkami i dopraw bazylia..
tak przygotowana feta napełnij wydrążoną cukinie i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 st
Cukinie zapiekaj przez około 10 min, aż feta się przyrumieni
ĆWICZENIA: Skalpel lub Skalpel II lub Skalpel wyzwanie
1/2 średniej wielkości cukinii, 50 g sera feta, 3 suszone pomidory, 5 czarnych oliwek, bazylia
przekrojona wzdłuż cukinie umyj i wydrąż środek. fetę wymieszaj z pokrojonymi pomidorkami, oliwkami i dopraw bazylia..
tak przygotowana feta napełnij wydrążoną cukinie i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 st
Cukinie zapiekaj przez około 10 min, aż feta się przyrumieni
ĆWICZENIA: Skalpel lub Skalpel II lub Skalpel wyzwanie
DAY 17
ŚNIADANIE:Sałatka z tuńczykiem: 2 garście rukoli lub sałaty lodowej, 10 pomidorków koktajlowych lub 1 duży pomidor, średnia papryka czerwona, łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, małe opakowanie tuńczyka w sosie własnym, 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego
II ŚNIADANIE:Sok pomidorowy z bazylią, butelka soku pomidorowego 330ml, łyżeczka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego lub syropu z agawy, łyżka świeżej lub suszonej bazylii, kromka pieczywa chrupkiego typu Wasa.
OBIAD: Zupa krem z czerwonej soczewicy: 500g wywaru wrzywnego lub bulionu, 2-3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1/3 szklanki suchych nasion czerwonej soczewicy(kilkakrotnie opłukanej w wodzie), 2 pomidory, ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka curry, spora szczypta pieprzu indyjskiego i kajeńskiego, szczypta soli, 2 łyżki uprażonych na patelni pestek dyni, 3 łyżki brązowego ryżu.
PODWIECZOREK: krem z warzyw, ulubionych
OBIAD: Zupa krem z czerwonej soczewicy: 500g wywaru wrzywnego lub bulionu, 2-3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1/3 szklanki suchych nasion czerwonej soczewicy(kilkakrotnie opłukanej w wodzie), 2 pomidory, ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka curry, spora szczypta pieprzu indyjskiego i kajeńskiego, szczypta soli, 2 łyżki uprażonych na patelni pestek dyni, 3 łyżki brązowego ryżu.
PODWIECZOREK: krem z warzyw, ulubionych
KOLACJA: sałatka z ogórka: 1/2 dużego ogórka, garść rukoli, 2 małe łyżki suszonej żurawiny, 100g jogurtu naturalnego, 2 kromki chleba razowego, łyżeczka oliwy z oliwek.
ĆWICZENIA: https://www.youtube.com/watch?v=QcPZfuB-EOc&list=UUhglSylVQdMQ5JGsbVpSY7g&feature=c4-overview x 6
+
30 przysiadów
25 sek plank
10 pełnych brzuszków
30 spięć brzucha
DAY 18ĆWICZENIA: https://www.youtube.com/watch?v=QcPZfuB-EOc&list=UUhglSylVQdMQ5JGsbVpSY7g&feature=c4-overview x 6
+
30 przysiadów
25 sek plank
10 pełnych brzuszków
30 spięć brzucha
ŚNIADANIE:Kasza jaglana z owocami i imbirem:
3 łyżki kaszy jaglanej 45g, mała gruszka, 1/2 jabłka, łyżka suszonej żurawiny, 1/2 łyżeczki siemienia lnianego, plasterek lub szczypta imbiru, 2 orzechy włoskie, łyżka pestek dyni
II ŚNIADANIE:garść mieszanki bakalii i orzechów
OBIAD: Łosoś gotowany na parze z marchewka, cukinia i pesto :
Filet z łososia 150 g
1/2 malej cukinii pokrojonej w kostkę,
1 mała marchewka pokrojona w kostkę, 1 łyżka pesto,
1 łyżeczka oliwy z oliwek, sol, pieprz, 50g ryżu brązowego (1/2 woreczka), pomidor
PODWIECZOREK: krem z warzyw, ulubionych
OBIAD: Łosoś gotowany na parze z marchewka, cukinia i pesto :
Filet z łososia 150 g
1/2 malej cukinii pokrojonej w kostkę,
1 mała marchewka pokrojona w kostkę, 1 łyżka pesto,
1 łyżeczka oliwy z oliwek, sol, pieprz, 50g ryżu brązowego (1/2 woreczka), pomidor
PODWIECZOREK: krem z warzyw, ulubionych
KOLACJA: serek wiejski, łyżka szczypiorku, 2 plastry pomidora
ĆWICZENIA: Skalpel, Skalpel II lub Skalpel wyzwanie
+
35 przysiadów
30 plank
10 pełnych brzuszków
40 spięć brzucha
DAY 19ĆWICZENIA: Skalpel, Skalpel II lub Skalpel wyzwanie
+
35 przysiadów
30 plank
10 pełnych brzuszków
40 spięć brzucha
ŚNIADANIE: Owsiankowo-orzechowy mix z kefirem lub jogurtem naturalnym.. 2 czubate łyżki płatków owsianych, 3 posiekane orzechy laskowe, 3 migdały, czubata łyżka nasion słonecznika, 2 suszone morele, czubata łyżka pestek z dyni, szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
II ŚNIADANIE:Kanapka z białym serem i awokado
Kromka chleba żytniego, 2 cienki plastry sera twarogowego-40g, 2 plastry awokado
OBIAD: Zupa gulaszowa:
150 chudej wołowiny, 2 średnie ziemniaki, 1/2 cebuli, duża marchew, 1/3 papryki, plaster selera, ząbek czosnku, łyżka oliwy z oliwek, 2 kromki żytniego chleba
(mięso pokrój na mniejsze części, cebule posiekaj, do garnka wlej oliwę z oliwek, podsmaż cebule i mięsu..
pozostałe warzywa umyj , obierz i pokrój na mniejsze kawałki, dorzuć do garnka z mięsem, wszystkie warzywa oprócz papryki, zalej całość taka ilością wody, aby przykrywała wszystkie warzywa, zupę posól, popieprz, dorzuć liść laurowy i liście kolendry.. gotuj ok 40min, az warzywa będą miękkie.. na ostatnie 10min gotowania, dorzuć paprykę)
Kromka chleba żytniego, 2 cienki plastry sera twarogowego-40g, 2 plastry awokado
OBIAD: Zupa gulaszowa:
150 chudej wołowiny, 2 średnie ziemniaki, 1/2 cebuli, duża marchew, 1/3 papryki, plaster selera, ząbek czosnku, łyżka oliwy z oliwek, 2 kromki żytniego chleba
(mięso pokrój na mniejsze części, cebule posiekaj, do garnka wlej oliwę z oliwek, podsmaż cebule i mięsu..
pozostałe warzywa umyj , obierz i pokrój na mniejsze kawałki, dorzuć do garnka z mięsem, wszystkie warzywa oprócz papryki, zalej całość taka ilością wody, aby przykrywała wszystkie warzywa, zupę posól, popieprz, dorzuć liść laurowy i liście kolendry.. gotuj ok 40min, az warzywa będą miękkie.. na ostatnie 10min gotowania, dorzuć paprykę)
PODWIECZOREK: ulubione surowe warzywo
KOLACJA: Twarożek z warzywami i pestkami dyni:
1 kubeczek serka ziarnistego, rzodkiewka 3-5 sztuk,
szczypiorek,
natka pietruszki,
ogórek zielony
łyżka pestek z dyni
ĆWICZENIA: 10 x 6-minut !!!! Wykonaj po kolei 6-cio minutówki Od 1-10 !!!!
+
20 przysiadów
30 sek plank
5 pełnych brzuszków
10 spięć brzucha
1 kubeczek serka ziarnistego, rzodkiewka 3-5 sztuk,
szczypiorek,
natka pietruszki,
ogórek zielony
łyżka pestek z dyni
ĆWICZENIA: 10 x 6-minut !!!! Wykonaj po kolei 6-cio minutówki Od 1-10 !!!!
+
20 przysiadów
30 sek plank
5 pełnych brzuszków
10 spięć brzucha
ŚNIADANIE: Pasta z białego sera, papryki i cykorii z przyprawą curry:
Do 2 grubych plastrów twarogu półtłustego dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Dodaj 5 łyżek pokrojonej w kostkę papryki (najlepiej żółtej), małą posiekaną cykorię i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku szczyptą curry, solą i ewentualnie pieprzem. Powstałą pastą posmaruj dwie kromki razowego chleba.
II ŚNIADANIE:Koktajl ananasowy:
1/2 szklanki kefiru 2%, 2 plastry świeżego ananasa
OBIAD: Indyk w panierce:
Ugotuj 1/2 woreczka ryżu brązowego wg przepisu na opakowaniu. Przygotuj panierkę do indyka z 2 łyżek płatków owsianych, łyżeczki lnu mielonego, szczypty soli i pieprzu. Zamocz filet w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w panierce. Usmaż kotleta z dwóch stron na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Szklankę (100g) kiszonej kapusty dopraw kminkiem.
1/2 szklanki kefiru 2%, 2 plastry świeżego ananasa
OBIAD: Indyk w panierce:
Ugotuj 1/2 woreczka ryżu brązowego wg przepisu na opakowaniu. Przygotuj panierkę do indyka z 2 łyżek płatków owsianych, łyżeczki lnu mielonego, szczypty soli i pieprzu. Zamocz filet w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w panierce. Usmaż kotleta z dwóch stron na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Szklankę (100g) kiszonej kapusty dopraw kminkiem.
KOLACJA: Mozzarella z pomidorami w ziołowym sosie:
Sos: łyżeczka musztardy, świeże listki bazylii, kilka kropli octu balsamicznego, ząbek czosnku, 1/2 małej cebulki. Wszystko to utrzeć do jednolitej masy dodając małą łyżeczkę oliwy z oliwek.
1 duży pomidor i 1/2 małej kulki mozzarelli pokroić w plastry.
Układać na przemian na talerzu. Posypać posiekaną natką pietruszki, świeżym lub suszonym tymiankiem.Przyprawić solą i pieprzem i polać sosem.Podawać z kromeczką razowego chleba.
ĆWICZENIA: Ulubiony trening
+
50 przysiadów
30 sek plank
15 pełnych brzuszków
30 spięć brzucha
Sos: łyżeczka musztardy, świeże listki bazylii, kilka kropli octu balsamicznego, ząbek czosnku, 1/2 małej cebulki. Wszystko to utrzeć do jednolitej masy dodając małą łyżeczkę oliwy z oliwek.
1 duży pomidor i 1/2 małej kulki mozzarelli pokroić w plastry.
Układać na przemian na talerzu. Posypać posiekaną natką pietruszki, świeżym lub suszonym tymiankiem.Przyprawić solą i pieprzem i polać sosem.Podawać z kromeczką razowego chleba.
ĆWICZENIA: Ulubiony trening
+
50 przysiadów
30 sek plank
15 pełnych brzuszków
30 spięć brzucha
DAY 21
ŚNIADANIE: 2 jajka, 2 plastry łososia wędzonego, 1/2 pomidora, dwa suszone pomidory, łyżeczka natki pietruszki, kromka chleba razowego, łyżka oliwy z oliwek, sol, pieprz
II ŚNIADANIE:koktajl ze szpinakiem i gruszka:
2 garści szpinaku świeżego, 1/2 gruszki, 1/2 szklanki mleka 1,5%, łyżeczka mielonego lnu
OBIAD: Pstrąg z winogronami..
filet z pstrąga (200g) 10 szt pomidorków koktajlowych, garść zielonych winogron, 1/2 średniej cebuli, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek
2 garści szpinaku świeżego, 1/2 gruszki, 1/2 szklanki mleka 1,5%, łyżeczka mielonego lnu
OBIAD: Pstrąg z winogronami..
filet z pstrąga (200g) 10 szt pomidorków koktajlowych, garść zielonych winogron, 1/2 średniej cebuli, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek
PODWIECZOREK: zupa krem z ulubionych warzyw
KOLACJA: 10 liści salaty lodowej lub innej, mały pomidor lub 5 pomidorków koktajlowych, 75 g fileta z kurczaka, łyżeczka nasion sezamy, grzanki z jednej kromki chleba typu graham, plaska łyżeczka startego parmezanu, 1 białko jajka, sok z polowy pomarańczy, łyżeczka oliwy z oliwek, sol, pieprz, ocet balsamiczny, czerwona papryka w proszku
ĆWICZENIA: SPACER !
ĆWICZENIA: SPACER !
Nie bardzo podchodzi mi jadłospis tego tygodnia, za bardzo wymyślny. Trzeba będzie poprzerabiać sporo :P
Uważaj kochana na kolana... mojej koleżance zerwało kolano po jej ćwiczeniach. Zesztą nie tylko jej ;)
OdpowiedzUsuńPowodzenia ! :D
Widzę, że kolejna Polka uległa Ewie ;]
OdpowiedzUsuńja się przerzucam na Mel B. :P
OdpowiedzUsuńChodakowska się u mnie nie sprawdza, powoduje straszny ból kolan i kostek.
Może i ja sie skuszę na te ćwiczenia :)
OdpowiedzUsuńJuż na fanpage'u życzyłam Ci powodzenia, ale nie zaszkodzi i tu! :) Także trzymam za Ciebie kciuki- dasz radę :)) Powodzenia :D
OdpowiedzUsuńPowiedz mi jak Ty to robisz, że wytrwałaś z tymi ćwiczeniami? Ja po pierwszych "spalonych" 3razach, gdzie ryczałam, że nie daję rady (taka słaba jestem) zniechęciłam się chyba na stałe :(
OdpowiedzUsuńgratuluję kolejnego udanego tygodnia
OdpowiedzUsuńsuper ja tez kilo mniej :)
OdpowiedzUsuńOj powodzenie życzę i wytrwałości - popatrzyłam jak się dziewczyna giba i nieźle jej to idzie :)
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi że złapałam zwiechę i juz prawie 2 tygodnie palcem nie ruszyłam. Dziś sie biore za siebie.
OdpowiedzUsuńFajni, że kolejny tydzień był udany. Życzę dalszej wytrwałości. Pozdrawiam : ) http://jusinx.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńWytrwała jesteś, ja już o tym wyzwaniu zapomniałam :D
OdpowiedzUsuńWytrwałości! :)
OdpowiedzUsuńMnie się udało regularnie ćwiczyć tylko kilka dni ;-) podziwiam!
OdpowiedzUsuńja też chciałam ćwiczyć, ale coś mi się nie chce :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ! :)
Na prawdę świetnie Ci idzie! Trzymam kciuki, oby tak dalej!
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki za dalsze sukcesy :)
OdpowiedzUsuńA gdzie tydzień czwarty? :c
OdpowiedzUsuń