Wyzwaniem było znaleźć takie duże muszelki, ale jedna paczka gdzieś w Stokrotce się ostała ;)
Przepis podkradłam od koleżanki, przyznaję się, ale tak smakowicie wygląda...a smakują jak pierogi ze szpinakiem ;)
Na ok. 12 muszelek
SKŁADNIKI:
- makaron muszelki - duże
- szpinak ok. 8 kostek jeśli mrożony
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 2 jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 10 kostek sera typu feta
- 1 łyżka śmietany 12%
- 1/2 małego brokuła
- sól, pieprz
- masło
WYKONANIE:
- Makaron ugotować al'dente.
- Brokuł umyć, podzielić na małe kawałki i ugotować na półmiękko.
- Ugotowane brokuły drobno posiekać.
- Na masełku podsmażyć/udusić szpinak i dodać do niego posiekany czosnek.
- Zdjąć szpinak z ognia i dodać do niego brokuły i ser feta.
- Przyprawić do smaku.
- Farszem nadziewać muszelki i układać w naczyniu żaroodpornym.
- W miseczce rozbić jajko, roztrzepać i połączyć z jogurtem i śmietaną.
- Dodać ząbek czosnku.
- Sosem polać muszelki.
- Zapiekać w piekarniku w temperaturze około 200 stopni C przez 25 minut.
SMACZNEGO !
PROMOCJE PRODUKTOWE:
kliknij na obrazek, przejdziesz do gazetki.
do 20.05.2015 |
do 20.05.2015 |
do 20.05.2015 |
do 28.05.2015 |
Mm jakie pyszności ;) chyba coś podobnego wyczaruję :D
OdpowiedzUsuńhmm.. no może być smaczne.. bo na pewno tak wygląda ;-)
OdpowiedzUsuńale pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuńmniamm, to coś dla mnie. pyszności
OdpowiedzUsuńUwielbiam fetę, szpinak i brokuły, więc to coś dla mnie :) Ja robię często makaron- grube rurki nadziewane fetą i szpinakiem, też jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńo matko <3
OdpowiedzUsuńrarytasik
OdpowiedzUsuńMhmm wyglądają smacznie, tym bardziej jak lubię kompozycję makaron + szpinak :]
OdpowiedzUsuńŁadne, ale musiało Cię to pracy kosztować. Osobiście nie mam tyle zapału, żeby faszerować jakikolwiek rodzaj makaronu :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda
OdpowiedzUsuń